Mít rád když zvoní hrana

Mít rád když zvoní hrana

Anotace: Zavírám oči, Zkoušíš odejít, Jako kočka bloudíš, deštěm do neznáma, Zavírám oči, Tvé stopy nejdou smýt, I když kolem zvoní hrana, Tam v poli vlčích máků, Kde rty rudé vzplanou v bouřích a za soumraku

 

Víš, já pořád tě mám rád

A klidně s tebou budu spát

Až budu někdy chtít

Chtít bez lásky a něhy

 

Zatím si můžeš brát

Všechno co tě baví

A dál si tady hrát

Bezstarostná

Jak málokdy

 

Vůbec mně to nevadí

Mě už to nebolí

Já si tě neodpírám

Dveře zavřený otevírám

 

A ruku tvou na kliku ti dám

Jenže ty nevkročíš

Do tmy a prázdna

Nahá, i když riskování

Máš tak ráda

 

Víš, já pořád tě mám rád

A klidně s tebou budu spát

Až se vrátí

Ta hříšná myšlenka

Až rozum na troud spálí

Tvá kouzelná bylinka

Co sílu má

Jako pole vlčích máků

Kde rty rudé

Vzplanou v bouřích

A za soumraku

 

Na cáry v duši rozervaná

Neporušená ale zůstala

Ta pupeční šňůra mezi náma

 

Zavírám oči

Zkoušíš odejít

Jako kočka bloudíš

Deštěm do neznáma

Zavírám oči

Tvé stopy nejdou smýt

I když kolem zvoní hrana

Tam v poli vlčích máků

Kde rty rudé vzplanou v bouřích

A za soumraku

 

(Hanuš Šparlinek,13.3.2018)

 

Autor Hanuš, 12.03.2018
Přečteno 392x
Tipy 4
Poslední tipující: grázlík, Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Hanuši moc se mi líbí......cítím tlukot srdce z Tvých veršů....**ST**

13.03.2018 07:04:27 | Anděl

líbí

Děkuji moc Anděli, jsem rád, že ti verše přináší potěšení

16.03.2018 13:35:29 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel