V tónech klavíru chtěla bych snít.
V lásce se utopit.
A svoje touhy,
jak zvony v kostele,
opět rozeznít.
City své polapit
do sítě na motýly.
Pravdu nalézt v jedné slze,
která ti po tváři stéká.
A svou duši
nechat rozplynout se v mlze,
do níž slz potůček vtéká,
snad aby zaléval
uvadlou růži.
Uvadlou růži, jež kvetla ve mně.
Její vůně pyšná
stavěla se na obdiv.
Ale tys utrhl ji, ač jemně.
Ona chtěla ještě žít
a teď
není už tak krásná,
jak bývala dřív.