Variace na Máj
Anotace: Tímto se omlouvám Karlovi Hynkovi Máchovi... doufám, že nebude rotovat v hrobě....
O lásce prý šeptal tichý mech,
co v borovém byl háji,
neviděl stíny po stromech,
to vše bylo v máji.
Večerní máj byl lásky čas,
to fráze všem je známá,
a v ten čas zas život zhas
a odplul do neznáma.
Tehdy zaváněl háj borový,
proč nevím, snad jen z rozmaru.
A tobě pivo lahvový,
milejší bylo, než žít po staru.
Zas svou lásku slavík růži pěl,
snad neměl jinou zábavu,
než obdivovat její pel,
než hledat u ní nehmotnou potravu.
A to jezero hladké v křovích stinných,
třeba něco ví a prozradí
o dnech kdy nezvoní tu lidský smích,
to když kluk holku zase zradí.
Přečteno 357x
Tipy 2
Poslední tipující: m-maybe
Komentáře (4)
Komentujících (4)