Imelo, Čierny fľak
IMELO
Som imelo.
Ty si strom.
Priľnul som ti na telo
celý som v ňom.
Kvitnem na bielo
ako vred.
Som liek i jed.
Oboje.
Sajem z teba život
z rozmarnej svojvôle.
Som imelo.
Parazit.
Môžem z teba žiť.
ČIERNY FĽAK
Šepkal si:
láska moja, hviezda jasná,
nedosažiteľne krásna, trváca.
Naveky.
Láska z rany krváca
a ty si tak ďaleký.
Našu hviezdu zastrel mrak.
Nebo je bez nej čierny fľak.
Anna Vodičková
Komentáře (0)