Anotace: Prý unikám před sebou, V autě cestou, necestou, Nás nikdo nezastaví, V nás ve vteřině šílenství se zrodí, Opilý řidič je veselý vrah, Něco na tom bude, možná je to tak, Jako opilý koráb s tebou na širým moři, Mezi stehna ruku svou..
Prý unikám před sebou
V autě cestou necestou
Nás nikdo nezastaví
V nás ve vteřině
Šílenství se zrodí
Opilý řidič
Je veselý vrah
Něco na tom bude
Možná je to tak
Jako opilý koráb s tebou
Na širým moři
Mezi stehna ruku svou
Rád ti vložím
Jinak jsem úplně střízlivej
Jako opilý koráb zamilovanej
A jedem spolu dál
Stoupáme ke hvězdám
Ani tam nezastavím
Tam na tebe všechno vsadím
Utopený věci vyplouvaj
Pudy, city a mnohem víc
Všechno, co na terapiích
Já nechtěl vůbec říct
Naplavený věci trhaj hráz
A stejný pocity hluboko
Zasunutý máš
Když něžně tu kreslím
Jedním prstem
Když do klína ti vplouvám
Divokým prstem
A jedu s tebou dál
Až tam
Kde mlhu a zlatý kruhy
Protínám
Marný je slasti vzdorovat
Život musím přejmenovat
Když něžně tu kreslím
Jedním prstem
Když do klína ti vplouvám
Divokým prstem
Jinak jsem úplně střízlivej
Jako opilý koráb zůstanu
Tvůj
Tvůj a Nespoutanej
(Hanuš Šparlinek, 17.5.2018)