Na nebi vzplane první hvězda,
stavím tvář jejímu světlu vstříc.
Vítr v korunách stromů vesele si hvízdá,
já ho však necítím. Necítím nic.
Přicházíš oděn jen v roušce noci.
Přicházíš v hřích utopit svůj žal.
Utápíme se spolu - jak v louži bezmoci;
ne, drahý, nepřišels´, aby ses miloval.
V hříchu spojí se naše těla,
duše však plné jsou prázdnotou.
Srdce naše na okamžik znejistěla;
než zčernala opět temnotou.
Temnotou, co je chtíčem plna,
chtíčem, který zatemnil nám rozum;
rozum, jejž pohltila touha nerozumná,
touha tolik vzdálená pocitům vítězů.
Tak utápíme žal svůj v hříchu.
Utopíš se.
Utopíš mě.
A duše naše
rozplynou se
v nebetyčném tichu...