Vzpomínka
Vzpomínej,
na odraz tvé tváře,
ve žhavých uhlících.
Pamatuj sílu záře,
co odnesla tvé tušící.
Vzpomeň si,
na tu chladnou noc,
co smotala nás do deky,
v objetí, cítíš tu moc?
Přesně ta, bude tu navěky.
Pamatuj,
na zvonivý smích nás dvou,
co tehdá prolínal vzduch.
Všechny ty chvíle nás zvou,
abychom byli v jeden duch.
Vzpomínáš?
Na tu minutu štěstí,
v objetí jeden druhého.
Proč láska tomu šetří,
když není co dobrého.
Pamatuješ?
Na odraz ve tvé tváři?
Na tu sílu, oné záře?
Snad jen nitro tvé teď září,
A ja?..Odmítám vzdát se boje..
Vzpomínáš?..