Anotace: ... nemá smysl blíže komentovat tuto báseň ... (báseň napsána 23.6.2018)
Chladný letního mrazu žár,
spálil mého světa dar.
V popel, v prach, navždy,
teskně by truchlil každý.
Modlitbu pronáším, prosím, odpusť,
drahá, srdcem dotkni se zkřehlých úst.
Jak kdys, však stejně vroucně, tak jemně.
Leč ni s žádnou něhou nevstupuješ ke mně.
... dej odpustiti mému srdci, mému tělu, mé duši,
odpusť, že k lásce jsme již navždy hluší ...
... prosím, odpusť mi ... má lásko ...