Anotace: ... (báseň napsána 31.8.2017)
Darů Tvého srdce v nich jen zářný ples,
lásky to odvěké hledal jsem pramen,
z hrudi svalila jsi chmury, chopila se lásky ramen.
Opory Tvé, Tvých květů cit v údiv tiše hles.
Dní a lásky kuropění mne v hruď uhodilo,
zrak letmo ozářilo, vous zostra ovanulo,
mým Já v to okamžení silně tak a mocně hnulo.
Mnohých jiných krás bujaře tím nazdobilo.
S Tebou lehkost bytí mile tím zakouší
držav citů jsi paní, paní mou
s Tebou toužím plouti pod zory zraku i širou tmou
krůpěje dojetí tím zvolna ve mne pokouší