Anotace: ... mužů povinnost aneb Vyšší princip mravní hledí na nás ... (báseň napsána 2.12.2017)
Dar ženy životu jest život sám
život roběte v bolestech zrozený
ve věčnost rod tím zplozený,
větších krás není, kterých znám.
Dar muže pak život položiti
za ženu a dítě lásky nesmrtelné.
Toť činy mužů ryzích kol viditelné,
by žena mohla život plný žíti.