Včera byly hvězdy bezesné
černá kočka mě vzala na hůl
o šestáky snů obrala
vzduchoprázdná samota
koule s tváří andělskou
nehybná za víčky
jako umělá kytka
odnaproti
vidím ji propálenou dírou
ve druhém výklenku
opuštěného kostela
prostá
jak sponka do vlasů