JEDNODUŠE PATETICKÁ
kdybych tě kdysi nepotkal
nejspíš bych už nebyl
už dávno bych umřel na cirhózu
nebo jak troska na chodníku
při mínus pětadvaceti
bych se už třeba neprobudil
že jsem tě ale tenkrát potkal
jsi dnes i ty tím kým zrovna jsi
a já moc dobře vím
že osud to tak chtěl
že na štěstí nemá nikdo nárok
že nedá se nikde za nic směnit
že není ani na příděl
v sebedelších frontách
že vše se vždy stane tak jak má
že i odvážný může mít prostě strach
než mu knot sfoukne v cíli tma
aby si nezbyl jen sám sobě
dokud se do poslední kapky krve
do všech slz co kdy spolykal
pro lásku svou až do nebytí
nerozdá
EC Metropolitan, 10.8.2018
https://www.youtube.com/watch?v=DtLq8wj0p80
...vše se stane tak jak má,
ráno světlo, v noci tma,
nebo se to jinak STřídá,
bez blízké duše jenom bída.
11.08.2018 21:37:08 | Kapka
Díky za pěknou odezvu, Kapko - tahle bída je asi z nejsmutnějších... :-)
12.08.2018 01:34:41 | Amonasr
Na mě působí pravdivě a smysluplně Pepo...
ST a ať žijí "záchranáři";)
11.08.2018 18:23:48 | Malá mořská víla
Díky, Gabrielo - ať máme nablízku vždycky nějakého záchranáře a v případě potřeby ať jsme jím pro jiné i my sami ;-))
12.08.2018 01:32:35 | Amonasr