Anotace: ... (báseň napsána 18.8.2018)
Proč mne žena citem týrá,
láska jest má slepá víra.
Milovati žel není dáno,
chladem stesku vzývám ráno.
Co jest láska touhy chtivé?
Jen ono přání muže tklivé ...
Dej, prosím, ulehnouti snům,
by tak klid zavládl mým dnům.