Vodo bystrá, vodo čirá
krásné barvy topazu
smutek dnes mi duši svírá
žít a umřít pro krásu
Špitáš mi u hlavy pramínku bublavý
hbitě a stříbřitě do mého zasnění
jako ty mám srdce navěky toulavý
a tvoje chladivě jiskřivé hlazení
vzpomínkou stane se a v sen se promění...
...už se stalo