Šahrazád
Jsem jak
na tom stole rozsypanej čaj,
ta jedna holka, co jí zakázali ráj.
Jsem poslední na notový lince,
dřív čistá, teď ohmataná
stará mince . . .
„To není, můj milej, vážně fér,
že bereš mi vše, ber kde ber . . .
Když já uvězněná v tvojí moci,
o lásce snila tisíc -
a jedna nocí . . ."
Jsem jak
ta loni prošlá navštívenka,
včera OK a dnes rozbitá sklenka.
Jsem holka, která milovala víc,
dřív něčí, teď schoulená
u popelnic . . .
„To vážně, můj milej, není fér,
kam mám jít, kde hledat směr . . .
Prý vždy pil jsi ze mě do dna rád,
a teď stínáš hlavu -
svý Šahrazád . . ."
. . .
Vím,
i když mi takhle málo zbylo,
bude zas líp!
v ž d y c k y to tak bylo!
Až jednou zas přiletí
slavík ze zahrady,
zavolám, lásko,
j á j s e m
přece tady
a ty, harfo, zase pěkně hraj . . .
. . . jen jsem teď -
na tom stole rozsypanej čaj,
ta jedna holka . . .
Za foto děkuji MIRA Photography
www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts