Anotace: Báseň věnovaná našemu nejnovějšímu přírůstku v rodině.
Od nového roku krok,
nedávejte ruce v bok,
rozběhnout se a pak skok,
podívaná přijde pro tisíce ok.
Choval jsem dítě malé, Julii, již,
nebo budoucnost naši, to spíš.
Kéž Otec její dny zaručí,
ach, jak spala mi v náručí.
Kolik nových let,
přivítá za život ona,
zahrada květů,
pivoňka vonná.
Sama jednou náruč rozevře,
prchnou před ní bolesti, rozepře,
nezaváhá, společnost, stát podepře,
brána další k hvězdám se otevře.