Včera, dnes a zítra
Včera
já spálila vše,
ach, jak bylo to prostý,
jako když sfoukneš dým,
a mezi námi spadly mosty . . .
Jako když ve smutným kabaretu
kdosi řek´: slečno, prosím,
poslední
cigaretu . . .
Slz bylo tak akorát . . .
„Jen já vím, že
dokud otáčí se tahle země,
lásko, dokud s námi otáčí se tahle země,
ty budeš mě mít, když budeš mě mít
pořád rád, jenom drž mě prosím
pevně . . .“
Dnes
zase našla jsem
svý starý city na smetišti,
o čem oba dva teď sníme?
jestli budou nějaký dny příští . . .
Jestli znova vyjde to naše slunce,
i když přece to je skoro jistý,
že podzim barví, víme,
svoje listy . . .
Je zbytečný se ptát . . .
„Jen já vím, že
dokud otáčí se tahle země,
lásko, dokud s námi otáčí se tahle země,
ty budeš mě mít, když budeš mě mít
pořád rád, jenom drž mě prosím
pevně . . .“
A zítra
všechny tyhle smutky
rozvěsím až tam nahoru do korun stromů,
jen možná s tím prvním mrazem zase
přijdou ke mně domů . . .
S nocí přikradou se jako můry černý,
prý: že jsem blázen a ony?
jsou mi
věrný . . .
Mám se jich bát?
„Vím jen, lásko, dokud
ještě otáčí se tahle země,
dokud ještě otáčí se s námi tahle země,
já budu tě držet pevně,
a budu tě
milovat . . .“
Za foto děkuji MIRA Photography
www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts