Morální
Anotace: ...kdy se mi to povede někoho poučovat? Asi nikdy! Tak alespoň teď a tady...už mi zřejmě to studium morální teologie leze na mozek :-)
Je plno věcí mezi nebem a zemí
je plno rozporů v nás samých
jen spouta správných slov tu není
a chybí spousta otevřených dlaní
Rukou, které umí včasně podepřít
polaskat a ujmout se věci své
očí, které se nebojí otevřít
a srdcí, jež k lásce své Tě zve
Je ale spousta slov lživých
takových, co zranit chtěj
očí až příliš žárlivostí živých
před nimi na pozoru se měj
Musíš si vybrat sám, kam jít
která z přístavišť jsou správná
jen na tobě záleží, co v srdci mít
a slova nepotřebná nejsou spásná
Komentáře (6)
Komentujících (6)