Anotace: Pevný mříže na oknech, beznaděj ve čtyřech zdech, a svět se točí dál. Jako vzdušný vír, Všechno o ní vím, Žije 15 nových životů.....
Pevný mříže na oknech
Beznaděj ve čtyřech zdech
A svět se točí dál
Jako vzdušný vír
Všechno o ní vím
Žije 15 nových životů
Má další šrámy na rukou
A duši z temný výhně kovanou
Jas pro zvláštní slepotu
Někdy hledám pro ní lék
Prostě náplast na bolest
Na drásající prázdnotu
Někdy přiznávám
Co normálně popírám
Neznámou lásku mého života
Někdy přiznávám
I když to nezvládám
Největší lásku mého života
Na rozcestí všech cest
Temný byl její svět
Už tenkrát já se o ní bál
Možná víc mi chtěla říct
O postavě jménem Strýc
Možná, nevím sám
Pevný mříže na oknech
Beznaděj ve čtyřech zdech
A svět se točí dál
Jako vzdušný vír
Všechno o ní vím
Žije 15 nových životů
Někdy přiznávám
I když to nezvládám
Největší lásku mého života
Tu největší lásku mého života
Tu největší lásku mého života
(Hanuš Šparlinek, 21.9.2018)