CHVĚNÍ
každá láska
každá
když je ryzí
v nás cosi slastného rozechvěje
co nás od země odpoutává
a s čímsi nekonečným pojí
to spojení nám dává
co nikde jinde získat nemůžeme
zároveň si také ale bere
to nejcennější z nás
naplňuje i vyčerpává
rozmarně obdařuje netušenou silou
ale též upíjí žíznivými doušky
v jednom okamžení
z živých pramenů v našich útrobách
stvoření světa v současném zanikání
supernova v nás
co spaluje sama sebe
smutek nejkrásnější
ukrytý v čiré radosti
láska
když je ryzí
nechutná tak nevýslovně sladce
jako nádherně a intenzivně bolí
nejkrásnější
dokud se nezahojí
než zbydou z ní zase další jizvy
co někdy drásáme
a jindy něžně opatrujem
když se nám tolik stýská
po dávném rozechvění
po bolesti
bez níž by život byl
jen bezvýznamná banalita
po bolesti
ochotně trpící pro naději
že i po zjizvených nocích vždy zase znovu svítá
Praha, 30.9.2018
https://www.youtube.com/watch?v=oCLQKF_U-eE
Musím to číST zas a znova.. a dřív než dojdou
Moje slova, poslední co srdce drásá..
Chci jen říct.. Ach Bože, to je krása!
:-*
30.09.2018 22:05:58 | ARTeFakty X. Múzy
Tvá krásná reakce je mi víc než příjemná - jak jinak :-)) Díky za tak empatické vnímání :-)
01.10.2018 18:19:36 | Amonasr