Skládám sonet o lásce, asi snad po desáté,
chtěl bych ti říct toho tolik, jen nebát se tě ztratit,
kéž bych tak do včerejška já čas mohl vrátit,
a dnes ti říct mé city v mysli prosté…
Být připraven, já Romeovým hlasem pověděl bych,
bojuji s myslí mou, hory přenáším já díky tobě,
jen pro tebe a nikoho jiného já neskončil v hrobě,
přes to přese všecko brod je mým domovem, já nezpych…
Proč bojím se srdce vylít jediné, než mne vyslechne?
Proč tápu v Řece jedu a proč nevidím toho břehu?
Proč sám sebe utápím v zlatu a protilátky od tebe se bojím?
Možná skryt je někde někdo, kdo se toho doslechne…
Možná neumím jíst štěstí ani něhu…
Možná, že sám jed jsem a o tebe se bojím…