Anotace: pod vlivem stejnojmenné knížky, která je bez nadsázky definicí lásky
Válka je mlha v nás, valí se podél řek,
v krytech skrýš pro těla, srdce jsou na zámek.
Na dlažbě velkoměst kvítka se uchytí,
nuzní a hladoví sebou rty nasytí.
"Máš moje Jediná, obavy o náš let?".
Z absurdní dálky nás svět touží rozstřílet.
Netuší, že smrtí, svatbu nám vystrojí.
Petr a Lucie v zšeřelém pokoji.