Anotace: ovšem ve výsledku?
Tiše píše básník smělý,
By myšlenky nevyšuměly….
Potichoučku, po písmenku
Skládám báseň někde venku.
Slabý jsem s uvažování
Slabý jsem z přeceňování,
Slabý prostě jsem
Bych vyjádřil se nad světem.
Slova jsou mocná, leč jsou to slova
Slova jsou dvousečná , leč nejsou již nová
Slova jsou….. ideální pohyb jazyka.
Někdo poslouchá a někdo utíká….
Na to jež vyjádřit chci nestačí slova
Může to být báseň stará i nová
Může to být bokorys i půdorys
Neznáme však srdcerys.
Temné jsou oblaka když básník strádá
Modré je nebe, když problém překonává
Neznám slova na to bych vyjádřil myšlenky v hlavě
Podivnou chemickou syntézu hraje mozek právě.
A dál? A dál co?
Další příběh na hovno?
Další podivnost z úst podivnosti?
Další úvaha, jež nadměrné je velikosti?
Ne, je to prostě mžik.
Nápad v hlavě, jemuž neřekneš dík….
Je to vzdálené to cosi,
Jež každý v hlavě nosí….
A právě to cosi, někdo tomu říká skrat
Mě začal v tichu udolávat
A dnes právě udolal mě
A musel jsem dát odpočinout hlavě.
Vzal jsem papír a psal a psal
O čem? S tím jsem se sám nesrovnal…
Téma je podivné a možná žádné není
Jen sloky plynou, ale báseň nezamění….
Báseň není na vyžádání ,
Stejně jako muž řekne staneš se mou paní?
Pokud tohle tobě těžko v mozku došlo,
Pošlu to písemně holubem, nebo doporučeně poštou.
Jsem zvědav jestli čteš mé kraviny do konce
Dál už nic není , jen tvá odpoveď…..