tleskni do dlaní
a vítr ti do nich
nadělí vůni zahrad
Semiramidiných
zapomeň na životy
zítřků v kalendáři
lodička z kůry Baobabu
připlouvá po řece času
v ozvěnách pramenů
odkudsi z příštího jara
a pod zavřené dveře
této chvíle
kdosi vložil
snítku bílé gladioly...