Odčítám ztracená procitnutí,
výběžky lichoběžných cest,
kdy čas se plazil po kolenou
pro nové jitro na talíři,
stáli jsme v sobě rozepnutí,
když slza počla vodou kvést,
krásu svou ukrylas pod haldinou,
plnými doušky - bylas cizí
Zbylo jen vánku zašeptání,
pod bílý závoj vešla tma,
ztracenost mezi řekami
nám rozpůlila tváře,
tajemné pohádky - vzpomínání
v košíku z proutí ode dna
lapena lásky sítěmi,
jsi zlatou rybkou pro rybáře.
Prázdnota v nahotě na stíny sahá,
paměť má kořeny ženy,
otisky času v bezhmotných rtech,
láska má její paže,
zněměla v podstatě ticha,
svým životem zaslíbení,
mé tělo je puklinou v útesech,
Tvé jméno se spolu s mým váže
ve ztrátách, v nálezech