Oceány
Anotace: Ženy jako oceány a muži jako lodě....Když se na to tak zpětně dívám, je to zajímavé přirovnání :-)
Po muži v ženě jak po lodi v oceánu
- není prý stopy – dneska mám vyplout v plánu.
Moře je zrádné – nevedou tam žádné cesty,
Voda teče v podpalubí a chybí záchranné vesty.
Topím se.
Plavčík běží po pláži a poté se v bahně brodí,
Nohy má pořezané od vraků jiných lodí.
A voda na dně studí a bodá tisíc čepelí,
Rány na levoboku ztěží někdo zacelí.
Vzdávám se.
Topím se vprostřed bouře, z moře je tuhý led,
Už nejde plavat dál a není cesty zpět.
Je to tak – ne všechny panny
Jsou čisté jako oceány.
Smutně vnímám ve vlnách černočerné fleky ropy,
Uprostřed oceánu ztratím se beze stopy.
Komentáře (2)
Komentujících (2)