Anotace: V tichu noci padá sníh, Maže stopy v závějích, Jen já tu zbyl, Uprostřed chvil mámení. Tichem noci padá sníh, Mizí všechno až na jeden vryp, Nedá se skrýt, Uprostřed krás i trápení...
V tichu noci padá sníh
Maže stopy v závějích
Jen já tu zbyl
Uprostřed chvil mámení
Tichem noci padá sníh
Mizí všechno, až na jeden vryp
Nedá se skrýt
Uprostřed krás i trápení
Srdce pálí, tak tu se mnou buď
Dýchám prázdno a chladný vzduch
A hvězdy v dáli rozmazaný jsou
Za obzor němé kroky jdou
V tichu noci padá sníh
Maže stopy v závějích
Jen já tu zbyl
Uprostřed chvil mámení
Srdce hoří, dnes tu se mnou buď
Dýchám prázdno a chladný vzduch
Jsi plamen, který neumírá
Když mrazivá je zima
A na bílých pláních bosý
Pořád tě v sobě nosím
Teplo tvých dlaní
Vůně tvý kůže
Mám zrychlený tep
Hladíš mé vlasy
Šeptáš mi slova
Tíhu a kal spadnout nech
Jen my dva
Tady i tam
A nic není
Dávno smazaný
Když tichem noci víří sníh
Maže stopy
Kreslí tváře do závějí
Jen já tu zbyl
Uprostřed chvil
Pro měsíční svit a zjevení
(Hanuš Šparlinek, 14.11.2018)