Anotace: Chci to celý pevně uchopit, Řekni cenu, kterou musím zaplatit, Dnes nepůjdu spát, V tom zvláštním tichu, Cítím vítr vát, A vidím tvoji tvář, Tvoji tvář a malé rty, A víc už nic, Nic co můžu pochopit....
Možná je to dar
Možná je to prokletí
Vede mě to na scestí
Cítím horko
Cítím chlad
Tenhle svět začíná
se mi vzdalovat
Ty musíš být
Z jiných sfér
Déšť co se vsákne
I do nejmenších děr
A když zmizí beze stop
Sny a vize tu tryskají o překot
Dál
Chci to celý pevně uchopit
Řekni cenu, kterou musím zaplatit
Dnes nepůjdu spát
V tom zvláštním tichu
Cítím vítr vát
A vidím tvoji tvář
Tvoji tvář a malé rty
A nic víc
Nic co můžu pochopit
Ty musíš být
Z jiných sfér
Déšť co se vsákne
I do nejmenších děr
A něco
Něco silnější než Smrt
Němé ven se dere na povrch
A ta slova
Naléhavě zní
Ty jsi blízko
Já to vím
A víří v žilách mých
Víříš v žilách mých
(Hanuš Šparlinek, 20.11.2018)