SKÁLA
Anotace: Nezůstane stát na kameni kámen
Skála, hora kamení,
kde láska pramení.
Kde láska zakletá,
intriky proplétá.
Skála, hora s jeskyní,
kde láska lezkyní.
Kde láska skomírá,
cit v duši vymírá.
Skála, hora pokladů,
kde země úkladů.
Kde země stoletá,
žádný pták nelétá.
Ze skály, z vrcholu volným pádem,
Ze skály, současně s vodopádem.
Ze skály, vytrhnout ten správný kus,
obdivovat jeho krásu, mít svůj vkus.
Jeho krásu, krásu chladivou, jak snadné, jak prosté.
Miluj poprvé, miluj třeba po tisící, po sté.
Hledej v něm cestičku, odpověď, znamení.
Proč tolik lásky mezi lidmi zkamení.
Komentáře (0)