V tichém ránu, ještě stmělém
jen vítr se prohání
očekávám v stavu bdělém
pozdní zimní svítání
Nad řekou se mlha zvedá
tam probouzí se ten
kdo mé mysli pokoj nedá
dnes navštívil můj sen
Víc než věty řeknou květy
s láskou večer dané
jako před dávnými léty
dnes už nečekané...