Anotace: prostě skládačka
Puzzle
Láska je klec, klec složená z dílku
Chtěl bych ti říkat můj andílku.
Jenže dílky, dílky jsou puzzle
Které i v životě dělají uzle.
Uzle na tom, na čem záleží
A dílek s dílkem si vůbec nevěří
Lepidlo na puzzle slepí sice pevně
však neslepí hrany jež nepasují ke mně.
Láska je puzzle složené s dílku
Jenomže tohle nesložíš jen za chvilku
Možná to budeme skládat den co den
A rozkládat dílky v nichž se neshodnem.
Některé dílky pasují přesně
A některé dílky doladíme ve sně
A některé dílky a hlavně hrany
To až zabolí, ale skládají se samy…
Puzzle je složité jako mraky
Zkus rozpoznat můj mrak a skládej taky
Alespoň na chvilku uvolni myšlení
A koukej jak prostě jen tak proplouvaj nad zemí.
Ony fungují totiž na opak,
z počátku je to velký, obrovitánský mrak
A rozpadne se na tisíce malinkých mráčků
Jež pak člověk skládá po obláčku.
Láska tudíž je vlastně jako mrak
Tak nemrač se, zkus to na opak
Rozlož se na tisíce dílků a tisíce mráčku malinkých
Rozložím i sebe a veškeré vzpomínky
A ty pak budeme společně skládat
Jelikož láska je puzzle a to musíme zvládat
Láska je složené puzzle nad krbem v obýváku na zdi
Jež skládá se z nás samých a ty dílky k sobě prostě patří.