Potkal já jsem anděla,
láskyplně rozpálil ji do běla,
má múza, hedvábnými mne omotala křídly,
přes její krásu mé oči nepřehlídly…
Ztratil já se v společnosti jejího těla,
stále křídla počestnosti na sobě měla,
krajinou od ní vzdálen sedím na sedmé míli,
přitom spolu, u nás, v teple pod jejími křídly…
Spolu s ní jen štěstí hřeje,
chmury, smutky odzvoní,
když andělským hláskem jejím pěje…
Nejhezčejší na světě, se mnou, když se směje,
chmury, smutky odzvoní,
když písně mé, pro ni složené, ona pěje…