Anotace: Jen jediná věděla, že nemluvím o čaji... Bohužel spolu býti nám není souzeno...
Upíjím pozvolna čaje mé lásky,
dojde. Tak uvařím,
nedělám si vrásky.
Udržet jej v teple,
nezapomenout sladit,
rozdmýchat lžičkou,
po hladině hladit.
Vzhlížet se v rudu,
měnit mu barvu,
kapičkou studu,
ohřát mu hrnek.
Nezapomenout plnit,
doplňovat zrnek,
medem jej vlnit,
vodou jej dolít,
abych navěky mohl,
upíjet pozvolna čaje své lásky…