Anotace: .. verše mé vede mnohdy matka erotického básnictví Erató .. dílem jejím jest i tato báseň https://www.youtube.com/watch?v=QgaTQ5-XfMM Přeji vám všem klidnou četbu. Báseň napsána 30.8.2017
Miluji hřebenů Tvých zátiší, dvé oblá, to ženských tvarů kout,
žár něžně vlahý, kterýžto tiše a jen s něhou mne svírá,
ony hlubiny roklin, mne plné, dychtí toužebně obejmout,
jest to kraj, kraj v němž mých snů žádných neumírá.
Výhled z nich, ten kterýžto naskýtá se, jest mi zemí blaženou.
Z rána každého vítá mne drobný jejich majestát.
V úžasu němém hledím naň a krásu dne jím slíbenou.
Toť výšin snů mých svět, jenž pomůže oddanosti mé dostát.