Kdybych byl skřivanem,
jen tobě bych zpíval.
Kdybych byl malířem,
o tvém obrazu sníval.
Kdybych byl rytířem,
draka bych skolil.
Kdybych byl zlatníkem,
prsten ti ulil.
Kdybych byl smrtí,
nechtěl bych tebe.
Kdybych byl Bohem,
dal bych ti nebe.
Však jsem ten, kdo miluje.
Jen lásku, víc nemohu dát.
Básník, co slibuje,
že verše bude psát…
… jen tobě