Anotace: ...
Když ruku za ruku jdem
s tichem v šlépějích
a den se rodí
plný červánků
a jemných vánků
od vlasů tvých
a zpět se nechce
do chvil mrazivých...
Jen hledět chtěl bych
do hlubin modravých
a číst tě dlouze
jak notovou osnovu
jak poprvé
zkusím to znovu
jen neodcházej
a zůstaň se mnou...
A dlaně své
spolu propletem
cítíme chvění
mlžného oparu
co zchladit chtěla by
noc ztichlá nad ránem
když rosu skleněnou
vkládá nám na hlavy...
Když ruku za ruku jdem
vstříc slunci v úplňku
a řádky dopisů
se v mosty spojují
pak naše cesty
se možná sejdou
a sny
řečiště vyschlých řek
naplní...