počítaly jsme spolu hvězdy na obloze
měly velké plány
věřily v lásku o které jsme pramálo věděly
vzájemně si poutíraly první slzy
odháněly zklamání
široce se znovu usmívaly
jako dvě rodné sestry
ač každá
od jiné mámy
ta léta kamsi odplula
nestihla nám ani zamávat
holota nevychovaná
tak narychlo beze slova rozloučení
a ty mi dnes po tom všem
našem běsnění
a bádání
říkáš jsem po chemoterapii
odpusť mi v telefonu
to čekání
některé vteřiny jsou delší
než život
ale i tak
a snad právě proto
třpytí se a září stále
jako ty hvězdy
tenkrát nad námi