Anotace: Pro tebe, můj J.
Já snila o lásce
jež protká mne celou
jemnou pavučinou něžnou
a závojem bílým
zahalí mne s tebou
Naše srdce hledaly se
teď spojily se v jedno
jen ony slyší ticho
tajemné, slastně sebou ukojené
Lesk bílého opálu
duše naše osvítil
ty zlehka jsi mě políbil
a láska na loutnu teď hrá
za svitu luny
noříme se do sebe
nad námi myrta
a bílá holubice.
Ach, Afrodité!