LÁSKA BEZ PŘÍMĚSÍ
láska je průzračná
jen když sama nic nežádá
bezbranně bezelstná
bez příměsí
čistá
šťastná i smutná zároveň
ví že bude bolet
především samu sebe
nekárá a nepeskuje
ani nežárlí
smířená s vlastní průhledností
v jemně přízračném světle souznění
krev se v ní nevaří
choulí se ke stěnám úzkostí stažených kapilár
do nejcitlivějších nervových zakončení
jež samy nikdy nebodají
když se zachvívají dovnitř
v sotva znatelných něžných dotycích
čistá láska je závoj utkaný pouze z odlesků rosy
jen nádech myšlenky na dosud stydlivě nesmělý hřích
ještě cudně a udiveně nahý
a tak lehce zranitelně bosý
Praha, 22.6.2019
https://www.youtube.com/watch?v=eESMxkxFSl8
Pěkná Poezie a můžeš se dotýkat jejích mnoha nervových zakončení.
Hm, láska je křehká a žije z empatie a ohledu. Nevím, ale hodně lidí ji mají plná ústa a chybí jim v srdci.
Láska v mnoha podobách. Jen si vybrat a zasloužit si. Dovolím si moji nejoblíbenější a nejvýmluvnější ukázku sonetu 75. od Shakespeara.
… ŠÍLÍM, KDYŽ CHCI TĚ
ŠÍLÍM, KDYŽ TĚ MÁM
DEN CO DEN HLADOV
DENNĚ PŘESYCEN
STRASTÍ I SLASTÍ ZMÍRÁM KAŽDÝ DEN.
23.06.2019 10:27:37 | šerý
To je vášeň lásky v té nejkoncentrovanější podobě :-)) Shakespeare je prostě v mnoha ohledech nepřekonatelný :-)
Pokud jde o žvanění o lásce, mám pocit, že se tím mnozí snaží sami sebe o ní v jisté zoufalé beznaději přesvědčit, když ji nedokážou mimo slova nahmatat... ;-)
23.06.2019 13:33:20 | Amonasr
bezpodmínečně za ST
23.06.2019 07:34:56 | CeP