Ano pardon, je tam "lehce" vidíš jak ta slova u čtenáře dopadnou, když nemají zřetelnou souvislost. Klidně je (tupec) i zamění.
23.06.2019 11:57:26 | Karel Koryntka
Ja si myslím,že báseň je jako obraz. Jen malíř a básník ví,co tvoří. A je na každém,co si z toho díla vezme.Nicméně ti básničku trochu poupravim a večer ji žádám jako novou)
23.06.2019 13:09:29 | Řeka
Spíš o rozchodu než smíření. Není jasné jak je to s těmi zbraněmi, co znamenají? Obraz s otrokem, bojem a Thermopyly je pěkný ale neucelený. Zejména na řádku "zahodils srdce jak odhodils zbraně" vyvstává potřeba to vysvětlit, je to patrně klíč k pochopení rozdílů mezi hrdiny a jejich rozchodu. To čtenář vidí, ale důvody nechápe.
Pak občas v básni máme také frázičky (slzy tečou po líci). A ty čárky, to je bída nauč se prosím psát správně čárky. Pravopis není v básni to nejdůležitější, ale je to také jakási "zbraň" básníka kterou je třeba ovládat.
23.06.2019 07:24:26 | Karel Koryntka
Díky za komentář.Určitě si z něj něco přeberu. Kritika k čárkam je vážně oprávněna,protože jsou tam,kde být nemají.Hrůza.Jenže jsem tu báseň psala na mobilu a ten mi teda nadělal paseku..
No a v básni neni"odhodils srdce,jak zbrane5",ale"odhodils lehce, jak zbraně".Zbraně, kterýs chtěl použít v boji s tvým vesmírem....je to dovysvetleno snad řádně,které zbraně jsou pouzity)).
23.06.2019 11:49:39 | Řeka