máš oči modré jako květy chrp
po noci nevinného snění
palčivé slunce
ještě poránu mžourá
a bledožlutě zívá
louky na lačný žaludek
srkají příděl rosy...
přes den se ale rozpustíme
v okru výhně
tvůj pot zavoní
srnkami co se rády mazlí
s kapradím
a
ty si zas nebudeš vědět rady
se svými rozkvetlými ńadry...
odvedu si Tě do zátiší
své skřítkovny
opuštěné rozjívenými skřítky
do boudoiru z višňové vůně
kde čas usnul stočen do klubíčka
jak zemdlený kocour
po nočních kocouřích caprichos...
*