Anotace: Můžeme zapomenout?
Skvěle vyjádřené a ve verších spoutané emoce. Za mně ST. Držím Ti palce a věř mi, vše bude zase dobré. :-) Drž se. ;-)
15.07.2019 11:58:38 | Jean-Paul Simon
Princezno podívej na začátku se hrdince už nedostává empatie, jak je vztahem unavená - a uprostřed "ani jsme se nepoznali". Ono se to tam nějak hodilo kvůli rýmu že. Podobně jako "na líčku - písničku" apod. Básnička zřejmě vychází ze skutečného stesku, ale napsaná je nedbale a roztěkaně jako kdybys druhou rukou míchala guláš a ještě telefonovala. Takto neklidná hrdinka nemá na "zapomínání" ani čas.
Pokus se ten problém vyjádřit v klidu, pečlivě a reálně, o co tam běží. Při takové práci básník často dostane dobrý nápad, co udělat, jak se zachovat. A nebo z něj smutek pomocí básničky aspoň celý odejde.
14.07.2019 08:56:06 | Karel Koryntka
S Láskou je to jako v kartách. Nižší kartu přebiješ vyšší. Po velký Lásce musí přijít ještě větší, jinak nezapomeneš nikdy.
14.07.2019 04:56:30 | jondys
V tomto máš pravdu, milý kolego. Stačí se podívat zpětně a každý zjistí, jak jeho lásky byly jedna od druhé silnější a silnější. Co bylo na ZŠ, pak na SŠ, pak na VŠ, pak po VŠ atd. Jednak se tam odráží životní zkušenosti, ale hlavně to, že ze zkušeností vybíráme lepší protějšky, než-li byly ty předchozí a tím jsou ty lásky větší, jako v kartách, jak říkáš. Jsem zvědavý, kam to až u mně půjde. :-D
17.07.2019 08:15:57 | Jean-Paul Simon