Malodram
Zaslechneš slova má v mlčení
za rty, na pažích předjaří
netřeba vět, když nic se nedaří
nač přihlouplá moudra a rčení
Zaslechneš píseň mou v kameni
pod listy... psst... za dveřmi chvějí se
hvězdy, jak hrst drobtů na míse
a z hlasu troud, již víc' ho není...
Zpívám,
mlčím však... mlčím
a ve tváře polibek vlčí
vkreslí vám nepěkný šrám
Rána ta však postrádá nach
hloupý a ničemný melodram
kdo vetkl svůj hlad do lící dam?
Já,... malíř slov svých marných snah
popravčí s rolničkou, galantní vrah...
Komentáře (1)
Komentujících (1)