Srdce se rozevírá,
Myšlenky utichají,
temnota se vytrácí.
Hlas v nitru
Vás volá,
tam v dáli.
Při plném měsíci,
Krve ženy
Plamen plápolá.
Rozprostírá se ticho...
O lasce, v lasce se tělo kříží
s podstatou bytí.
Na této křižovatce
vědomí vidí,
co skryte sílí.
V laskyplné oprátce bytí,
nevidí dál.
Jen krok.
Co víc si přát?
Než víc vášní plákat.
Nad toulkou blan,
bez zabran
v paletě ostrých hran.
Emočně cítit.
Kam jít dál.
Za láskou...
♡
V láskyplné oprátce bytí (jako báseň) - nevidí dál (jak zobák narostl).
Takhle to často na literu autoři kombinují, nejdřív divoký patetický rozmach, a pak když nevědí jak dál, tak napíšou "nevidí dál". Vzniklé spojení pak stojí za to.
14.10.2019 07:21:39 | Karel Koryntka