Ať už jsi lásko vášnivá či chladná
věrná nebo zrádná
můžeš být nestoudná
či sama nevinnost
všechny tvé podoby co míváš
bych vzala na milost
Jen jednu ne ...jen ta mě leká
když růžovými brýlemi se díváš
když lásko proto býváš
jak spravedlnost slepá
Ne nevyčítám ti to
že srdcím diktuješ
jenom je mi líto
že obětí tvé slepoty jsem též
jednu ne (tu je třeba oddělovač) jen ta mě leká...
pak také "přesto" je použité s souhlasném smyslu či jako zdůvodnění "proto"
to "přesto" radši vynechat, jinak je básnička možná, neprázdná
11.11.2019 12:37:30 | Karel Koryntka