Dneska už na lásku nevěřím.
Dneska mi utrhli křídla.
Vstříc vyjdu mlhavým otěžím,
náhle má naděje zmizla.
Dneska ať láska bodne se,
ať se jde raději opít!
V sobě to, co každý ponese,
nejde už nijak uchopit.
Dneska ať láska táhne pryč,
raději peníze, slávu!
Když místo přijetí hledá bič,
co spráská srdce i hlavu.
Dneska už na lásku nevěřím.
To mě jen tak šálil hmat!
Dneska je první den příměří,
musíme si pomáhat.
Co dřív nám dávalo sílu žít,
dneska se krčí kdes v rohu.
Dneska už na lásku nevěřím,
a řeknu to klidně Bohu.
Jo, je to takové chlapsky drsné, ale moc se mi to líbí. Rozhodně na ST. Daniela
20.11.2019 17:05:49 | danaska
Prvně se vzdychá láska, ach láska...a pak každýho spráská...;-)..myslel jsem že to píše chlap...drsný verš jak od Gellnera...
19.11.2019 13:07:08 | Marten
Měla jsem to stejně, báseň jsem četla v hlavě mužským hlasem, jinak je ale povedená.
19.11.2019 13:47:56 | Neegoista88