Zostaň taká aká si
nech si každý
vraví čo si vravieť chce
keď sa vo vlastnej hlave cíti tak zle
a osamote
ty si nedaj vziať
tvoj lístok k oblakom
nemlč keď sa chceš smiať
predsa šťastie je tým darom
a najväčším pokladom
ktorý nájdeš zakopaný
jedine v sebe
preto prosím, zostaň aká si
pretože len vtedy
je život výnimočný
a tvoj
zostaň taká aká si
a netráp sa
tým že sa on začal báť
ty máš odvahu a predstavu
o ktorej on nedokáže ani snívať
preto zostaň taká aká si
nech sa deje čokoľvek
si nádherná
takých ako ty už viacej niet
na chvíľu pozri do mlčiacich pier
a pocíť lásku z nevypovedaných viet
prosím tú tmu v sebe zhasni
ty si to šťastie
ktoré zaľúbení hľadajú v básni