Odříkat si odříkání
i štědrost mojich ztrát
to velké nic nemít ani
mému srdci otevřené
jen odtékat
v tom odevzdání
bez břehů a bez pramene
a nemít odkud
ani kam
bezčasý stát
ale na čích nohou přece?
Opuštěn samotou
i provždy samotnými
žádné sbohem nemít
nemít ani
už nedýchat
už jen
jen mít rád
To přejde - přijede převozník a převeze tě přes tyhle temné ledové vody.
27.11.2019 06:42:39 | petrzal
Děkuji za komentář, za ta slova, ale v té básni jde o něco jiného, jde o odevzdání se tomu jedinému, co je zmíněno až na konci, oprostit se od všeho krom toho... Ať už je to mozne nebo ne, mozna pak i sebe ztrácíme, ale vždyť se říká, ze jen slepí vidíme...
27.11.2019 07:06:08 | Pro začátek