Anotace: Říkanka pro Vlaštovku. Taková lehoučká...
Jarní
Až budete se číst
nechte slovům stéci
a semínkům tiše říct
s kým se jaro vrací
nechejte je stéci po peří
vlaštovičko rozpustilá
ať jim radši nikdo nevěří
než aby ublížila
nechejte je u Vás tát
na rozkvetlých stráních
a trochu nestydatě obtékat
a schovávat se na nich
už dlouho sněhem zapadala
pak přišla jste Vy, jak z jara
řekněte, jak jste to udělala?