za každý den
co zas z rána kvete
tu radost
za to tajemství
schoulené do poupěte
taky touhu
a za každou vločku
za sníh
co se snáší, ale nedosedne
roztaje ve dlaních
a lehkost
ve kterých se otevírá
vůně pomněnek a kopretin
za pírka sýkorek a skřivánku
a za temně rudou ostružin
i za ni
...Tvoje rty